本山 三知代

所属機関名 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構 畜産研究部門
肩書き 主任研究員
氏名 本山 三知代
連絡先(電話番号) 029-838-8249
所在都道府県名 茨城県
見える化ID 000919
URL http://researchmap.jp/read0148123/
カテゴリ 肉牛

研究情報

2014年度   Development of Raman spectroscopic on-site method to measure solid fat content

2014年度   Genomic structural analyses of porcine fatty acid desaturase cluster on chromosome 2

2014年度   飼料用米およびその他の飼料資源配合飼料を用いて生産された豚肉の分析型官能評価パネルにおける識別性

2013年度   Characterization and classification of Japanese consumer perceptions for beef tenderness using descriptive texture characteristics assessed by a trained sensory panel

2013年度   Effects of Cooking End-point Temperature and Muscle Part on Sensory ‘Hardness’ and ‘Chewiness’ Assessed Using Scales Presented in ISO11036:1994

2012年度   Increased intramuscular fat improves both ‘chewiness’ and ‘hardness’ as defined in ISO5492:1992 of beef Longissimus muscle of Holstein × Japanese Black F1 steers

2012年度   Radiocesium Distribution in the Tissues of Japanese Black Beef Heifers Fed Fallout-Contaminated Roughage Due to the Fukushima Daiichi Nuclear Power Station Accident

2012年度   In situ Raman spectrometric analysis of crystallinity and crystal polymorphism of fat in porcine adipose tissue

2012年度   Preliminary study of fat crystal properties of pig carcass using Raman spectroscopy

2012年度   In situ Raman spectrometric analysis of crystallinity and crystal polymorphism of fat in porcine adipose tissue.

2012年度   ブタ肉中のイノシン酸含量におよぼす筋肉型の影響

2011年度   発酵リキッド飼料へのチョコレート添加が肥育豚の発育および肉質に及ぼす影響

2011年度   ラマン分光法によるトリアシルグリセロールの構造および相挙動解析 Structure and phase characterization of triacylglycerols by Raman spectroscopy

2011年度   畜産草地研究所(つくば地区)における分析型官能評価パネルの確立

2010年度   Differentiation of animal fats from different origins: Use of polymorphic features detected by Raman spectroscopy

2010年度   Raman spectroscopic discrimination of animal fats origins: Use of polymorphic properties

2010年度   Oral administration of fucoxanthin increases plasma fucoxanthinol concentration and antioxidative ability and improves meat color in broilerchicks.

2010年度   Impressions and purchasing intentions of Japanese consumers regarding pork produced by ‘Ecofeed,’ a trademark of food-waste or food-co-products animal feed certified by the Japanese government.

2008年度   Effects of fucoxanthin ddition to ground chicken breast meat on lipid and colour stability during chilled storage, before and after cooking.

2008年度   肥育後期豚への玄米の給与が皮下脂肪の性状に及ぼす影響

2008年度   飼料米給与による自給飼料活用型豚肉生産

2007年度   コンビニエンスストアから排出された消費期限切れ食品を主体とする発酵リキッド飼料によるブタの肥育試験

2005年度   コンビニエンスストア残さを主体とする発酵リキッド飼料によるブタの肥育

2013-2014年   [独立行政法人日本学術振興会 科学研究費助成事業]   ラマン分光による固体脂含量の非破壊測定法の開発

2012-2014年   [独立行政法人日本学術振興会 科学研究費助成事業]   ブタ脂肪のトリアシルグリセロール分子種組成と結晶性状を制御し、物性を改変する

2014-2014年   [独立行政法人科学技術振興機構 産学連携・技術移転事業]   食品の品質管理のためのラマン分光イメージング装置の最適化

この記事は