庄野真理子

所属機関名 国立研究開発法人 国際農林水産業研究センター 熱帯・島嶼研究拠点
肩書き 主任研究員
氏名 庄野真理子
連絡先(電話番号) 0980-82-2306
所在都道府県名 沖縄県
見える化ID 001790
URL
カテゴリ あずき 気候変動対策 機能性 ささげ 大豆

研究情報

2008年度   ササゲプロリントランスポーター遺伝子の発現解析

2006年度   耐暑性が高い丸莢のインゲンマメ新品種「ナリブシ」

2005年度   Ovule-specific expression of the genes for mitichondrial and endoplasmic reticulum localized small heat-shock proteins in tomato flower.

2001年度   Supplemental calcium regulates proline accumulation in NaCl-stressed suspension cultures of Oryza sativa L. at the level of mRNA translation

2001年度   Metabolic response of callus cultures of rice to NaCl stress

2000年度   植物細胞のNa+-ATPase

2000年度   Molecular Cloning of Na+-ATPase cDNA from Marine Alga Heterosigma akashiwo

2000年度   海産ラフィド藻Heterosigma akashiwo Na+-ATPaseの特徴と遺伝子のクローニング

2000年度   Effects of proline and betaine on heat inactivation of ribulose-1,5-bisphosphate carboxylase/oxygenase from rice seedlings

2000年度   Tissue specific expression of the small heat shock protein genes in tomato flower and overexpression of the mitochondrial small heat shock protein gene in tobcco flower

2000年度   Heat-stress response of mitochondrial sHSP in transgenic tobacco

2000年度   トマトにおける熱ストレス反応の品種・系統間差

2000年度   トマトミトコンドリア型及び小胞体型sHSP遺伝子の生殖器官における発現様式

2000年度   耐暑性の向上した形質転換植物及び作出方法

2000年度   海産藻類Na+/K+-ATPase遺伝子の動物細胞における発現

2000年度   Molecular cloning of Na+-ATPase cDNA from a marine alga, Heterosigma akashiwo

2000年度   Molecular cloning and characterization of mitochondria- and endoplasmic reticulum- located small heat shock proteins from tomato (Lycopersicon esculentum)

2000年度   Characterization of mitochondria-located small heat shock protein from tomato (Lycopersicon esculentum)

2000年度   Responsiveness to heat stress and tissue specific expression of the mitochondrial small heat shock protein gene in tomato flower

2000年度   Analysis of mitochondrial small heat shock protein function in transgenic tobacco

2000年度   Effects of Proline and Betaine on Heat Inactivation of Ribulose-1,5-Bisphosphate Carboxylase/Oxygenase from Rice Seedlings.

2000年度   Studies in Heat Tolerance of Brassica Vegetables and Legumes at the International Collaboration Research Section from 1992 to 1996

この記事は